Wie ben ik?

Debbie BeenMijn naam is Debbie Been en ik ben sinds 1998 werkzaam als GZ-psycholoog BIG. Daarnaast heb ik registraties als Cognitief Gedragstherapeut VGCt®, EMDR Europe Practitioner,  Mindfulness en ACT-therapeut,  Tevens ben ik Supervisor VGCt® en EMDR Supervisor i.o.

Daarnaast maak ik deel uit van het Netwerk Traumatisch Verlies en ben ik als docent verbonden aan Cure and Care Development (CCD) waar ik 100 uurs basis- en vervolgcursussen cognitieve gedragstherapie verzorg. Bij de Rino Amsterdam ben ik verbonden aan de opleiding tot GZ-psycholoog

Naast deze heb ik in 2013 een stichting opgericht, http://www.geefgezondheid.nu., een crowdfundingsplatform voor de zorg met als doel zorg voor iedereen toegankelijk te houden en bestaande problemen zichtbaar te maken. Ook ben ik via beroepsverenigingen bezig met de belangenbehartiging van mijn vak. Regelmatig werk ik mee aan tv en radio-items over smartphoneverslaving en was ik één van de psychologen bij het programma De Rode Kamer.

Verder verzorg ik (oplossingsgerichte) coachingstrajecten binnen de zakelijke dienstverlening en voor zowel particulieren en bedrijven bied ik verschillende op maat-trainingen aan. Deze zijn met name gericht op burnout- preventie

Voordat ik me in 2004 na een wereldreis zelfstandig vestigde heb ik gewerkt binnen de geestelijke gezondheidszorg, een Arbo-dienst, bij verslavingszorgsinstelling ‘de Jellinek’ en in huizen van bewaring. Bij Parnassia Psycho-Medisch Centrum (nu PsyQ) werkte ik op verschillende afdelingen, waaronder de afdelingen Psychiatrische Zorg Drugs/ Alcohol en Persoonlijkheidsproblematiek. Bij de Strafrechtelijke Opvang Verslaafden (SOV) en bij Parnassia ben ik actief betrokken geweest bij het ontwikkelen van trainingen en beleid.

Tussen 2005 en 2010 heb ik bij Medisch Centrum Alkmaar gewerkt als freelance cognitief gedragstherapeut. Op de afdeling Bijzondere Tandheelkunde ondersteunde ik de tandartsen bij de behandeling van angstige volwassenen en kinderen. Bij de ACTA gaf ik 12 jaar lang jaarlijks angstpracticum aan tandartsstudenten. Ook werkte ik bij Visie, praktijk voor cognitieve gedragstherapie en EMDR. Bij de Rino Noord-Holland heb ik in 2010 en 2011 een cursus cognitieve gedragstherapie voor huisartsen en praktijkondersteuners verzorgd.

Vanuit mijn veelzijdige ervaring ben ik bekend met allerlei voorkomende psychische problemen, zoals angsten, fobieën, trauma, somberheid, depressie, overspannenheid/burnout, onverklaarbare lichamelijke klachten en werkgerelateerde problematiek. Daarnaast heb ik veel kennis over problemen die ontstaan tijdens/ na de zwangerschap, de worsteling tussen werk/privé en de overgang. Ik werk zoveel mogelijk volgens de GGZ-richtlijnen met methoden die wetenschappelijk goed onderzocht zijn.

Mijn motto is: waarom langer lijden dan noodzakelijk? Het is zo jammer om lang met klachten rond te lopen die relatief snel verholpen of verminderd kunnen worden! Uiteraard kunnen nare dingen niet worden voorkomen, maar door een andere houding ten opzichte ervan aan te nemen, kan het leven een stuk aangenamer worden.

In de behandeling vind ik het belangrijk om samen te werken op een zo gelijkwaardig mogelijke manier. Respect, eigen verantwoordelijkheid, humor, kwaliteit en integriteit zijn de waarden van waaruit ik werk.

Naast mijn opleiding als GZ-psycholoog heb ik veel opleidingen/ cursussen gedaan om me verder te ontwikkelen in mijn vak.

 • 1999-2001: Opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut: Korrelboom, ten Broeke e.a.
 • 2001: EMDR basistraining
 • 2006: EMDR Vervolgtraining
 • 2007: Mindfulness Based Cognitive Therapy- Ger Schurink
 • 2009: Registratie EMDR Europe Practitioner
 • Registratie Eerstelijnspsycholoog NIP
 • Acceptance and Commitment Therapy door de grondlegger van ACT- Steve Hayes
 • Workshop Oplossingsgerichte vragen- Fredrike Bannink
 • Kortdurende Oplossingsgerichte Psychotherapie- Mark Crouzen
 • 2010: Supervisorencursus VGCt®
 • 2012: Registerpsycholoog NIP
 • 2012: Geregistreerd Supervisor EMDR i.o.
 • 2013: Geregistreerd Supervisor VGCt®

Lidmaatschappen:

 • Nederlands Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie en haar specialismen (NVGzP)
 • Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCt)
 • Vereniging EMDR Nederland (VEN)